Supra Richard Le Droff

Frans industrieel vakmanschap sinds 1873

Mettre en pause
Couper le son
Video

WIE IS SUPRA SA?

SUPRA SA is een Franse industriële onderneming, die sinds 1878 in Obernai, in de Elzas gevestigd is. Deze kleine, ambachtelijke blikslagerij, omringd door de tradities en de koude winters in de Elzas, is langzaam aan één van de grootste Franse fabrikanten van verwarmingsapparaten op hout geworden.

WIE IS SUPRA SA?

FFmini1SUPRA SA is een Franse industriële onderneming, die sinds 1878 in Obernai, in de Elzas gevestigd is. Deze kleine, ambachtelijke blikslagerij, omringd door de tradities en de koude winters in de Elzas, is langzaam aan één van de grootste Franse fabrikanten van verwarmingsapparaten op hout geworden.

In de 16.000 m² grote fabriek ontwerpen de medewerkers van SUPRA apparaten met bewezen technologieën en kwaliteit. De firma verwerkt staal en gietijzer en produceert ongeveer 30.000 apparaten per jaar. Alle beroepen zijn in onze productiefabriek samengevoegd. Van onderzoek en ontwikkeling tot financiën, marketing, verkoop, logistiek en productie: SUPRA SA, dat zijn 225 medewerkers die samen bouwen en vernieuwen voor u, de klanten.

Er worden twee merken gecommercialiseerd: het merk SUPRA en het merk RICHARD LE DROFF  SUPRA biedt een uitgebreid, betaalbaar en gevarieerd assortiment houtkachels, pelletkachels, haarden en inbouwhaarden met een moderne of traditionele look. Het luxe merk RICHARD LE DROFF is ontegenzeggelijk het merk dat gespecialiseerd is in de productie van schouwen. De schouwen van het merk RICHARD LE DROFF zijn bekleed met steen, marmer, graniet of staal en combineren prestatie, esthetiek en edele materialen.

Fermer
ONZE GESCHIEDENIS

ONZE GESCHIEDENIS

Het SUPRA-avontuur begint in 1873, in Obernai. Alexander Scheyen, blikslager aan het marktplein, diversifieert op verzoek van de bevolking van Obernai in de productie ambachtelijke houtfornuizen.

ONZE GESCHIEDENIS

Het SUPRA-avontuur begint in 1873, in Obernai. Alexander Scheyen, blikslager aan het marktplein, diversifieert op verzoek van de bevolking van Obernai in de productie ambachtelijke houtfornuizen.

In 1895 neemt de familie Blum de onderneming over en noemt hem B.F.O., Blum Frères Obernai. Hun streven naar innovatie en passie voor hun beroep hebben hen in staat gesteld om van deze kleine ambachtelijke onderneming een industriële onderneming op menselijke schaal te maken.

In 1920 diversifieert SUPRA zich in de productie van verwarmingsapparaten. De 1e ronde houtkachel die de fabriek uit kwam was een onmiddellijk succes, met bijna 100.000 verkochte exemplaren.

supra 70In 1928 markeert een nieuw houtfornuis de geboorte van de firma SUPRA.  Het was een van de eerste successen van de onderneming. Het is geëmailleerd en heeft een mooie bloemdecoratie. Hiervoor wordt het merk SUPRA gecreëerd, met als slogan ‘Cuisinière SUPRA, cuisine Extra!’

brevet_invention_cheminee_foyer_fermeIn 1957 stort de fornuizenmarkt plotseling in. De firma SUPRA SA gaat onder licentie van ORANIER oliekachels produceren. Op dat moment wordt SUPRA een van de voornaamste Franse fabrikanten van
verwarmingsapparaten

In 1974, na de Jom Kipoeroorlog, maakt iedereen zich zorgen over energiebesparing. SUPRA krijgt dan een geweldig idee: van schouwen met een gesloten haard een echt verwarmingsapparaat maken. Zo wordt de gesloten haard geboren.

In 1979 stimuleert de tweede oliecrisis nieuwe innovaties voor de samenleving. Het idee om een oliekachel om te bouwen tot houtkachel wordt in 4 maanden geconcretiseerd.

In 1987 breidt SUPRA zijn activiteit uit met een serie elektrische verwarmingsapparaten. SUPRA wordt een fabrikant van comfort voor het hele huis.radiateur_1981

In 1988 neemt SUPRA het merk RICHARD LE DROFF over, dat gespecialiseerd is in de productie van stenen bekledingen.

In 2011 innoveert SUPRA SA door een serie apparaten met de FSU-technologie te ontwikkelen. Deze technologie maakt een hoge prestatie mogelijk op energetisch, ecologisch en economisch gebied, en biedt een optimaal gebruikscomfort.

In 2013 heeft SUPRA zich geconcentreerd op de ontwikkeling van pelletapparaten, als reactie op de stijgende vraag van de markt. Pelletkachels hebben een groot vermogen, zijn milieuvriendelijke ne voldoen aan de nieuwste regelgevingen, ze vormen het begin van een nieuwe technologische zoektocht.

Nu wordt SUPRA SA erkend als specialist op het gebied van verwarming en ontwerpt, produceert en commercialiseert verwarmingsapparaten op hout of pellets of elektrische verwarmingsapparaten. Elk van zijn producten draagt de sporen van de ontwikkelingen en uitvindingen uit het verleden, om te blijven innoveren.

Fermer
DE MERKEN

DE MERKEN

SUPRA is momenteel de enige Franse fabrikant die hoogwaardige, milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen biedt voor het hele huis.

DE MERKEN

logo_supra_quadri_grand

SUPRA is momenteel de enige Franse fabrikant die hoogwaardige, milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen biedt voor het hele huis. Houtkachels, pelletkachels, haarden en inbouwhaarden, SUPRA biedt een uitgebreid assortiment energiezuinige producten. Dankzij hun klassieke of moderne look passen zij altijd bij uw stijl.

De SUPRA-aanbod is betaalbaar, pas zich aan en evolueert volgens de individuele behoeften.

Renovatie

SUPRA SA biedt een uitgebreide serie verwarmingsapparaten voor renovatieprojecten van uw woning. Onze inbouwhaarden kunnen eenvoudig in bestaande schouwen/schoorstenen geïnstalleerd worden en kunnen ook een uitstekende oplossing vormen voor het vervangen van oude, slecht presterende en energie vretende apparaten.

Nieuwbouw

SUPRA SA biedt een aantal productseries zoals houtkachels, pelletkachels, inbouwhaarden voor schouwen die voldoen aan de nieuwe regelgevingen op dit gebied. Deze producten zijn voorzien van moderne technologische functies, zoals aansluiting op de buitenlucht, ze hebben een gesloten verwarmingslichaam met een vermogen dat geschikt is voor goed geïsoleerde woningen zoals de BBC of andere Europese gebouwen met een laag energieverbruik.

logo_rld_2011_RVB

Richard Le Droff is het merk dat gespecialiseerd is in de productie van schouwen. De schouwen van het merk RICHARD LE DROFF zijn bekleed met steen, marmer, graniet of staal en combineren prestatie, esthetiek en edele materialen.

Het merk Richard Le Droff komt voort uit de passie van een man, Jean Richard, meer dan 80 jaar geleden. In zijn ambachtelijke onderneming heeft hij zijn fascinatie voor schouwen en het beheersen van vuur kunnen combineren.

Het jaar 1931 is het begin van de ambachtelijke zoektocht van Mijnheer Richard en Mevrouw Le Droff, die een fabriek van 4 personen overnemen bij Parijs, gespecialiseerd in de productie van schouwen van namaakmarmer.

Het merk Richard Le Droff wordt weergegeven door de Salamander, een legendarisch dier dat in het vuur leeft en pas sterft als het vuur sterft.

De schouwen van Richard Le Droff eren dit door zijn handtekening ‘Ie feu a une âme’, het vuur heeft een ziel.

De ambachtelijke vakkennis en de industriële beheersing vormen de kracht van het merk. Dankzij vele innovaties, zoals de gesloten haard, is Richard Le Droff een referentie geworden op het gebied van schouwen.

Fermer
DE PRODUCTIEFABRIEK

DE PRODUCTIEFABRIEK

Nu is SUPRA SA een erkende Franse onderneming op het gebied van verwarming. Het hoofdkantoor bevindt zich al 141 jaar in Obernai, in de Elzas.

DE PRODUCTIEFABRIEK

Nu is SUPRA SA een erkende Franse onderneming op het gebied van verwarming. Het hoofdkantoor bevindt zich al 141 jaar in Obernai, in de Elzas.
SUPRA SA heeft een ondernemingsstructuur die het product van het ontwerp tot de commercialisering begeleidt.

Productie

SUPRA SA ontwerpt en produceert in zijn fabriek van 16.000 m² verwarmingsapparaten op hout of pellets. Jaarlijks worden ongeveer 2.500 ton staal en 45.000 ton gietijzer gebruikt voor de productie van ongeveer 30.000 apparaten. Een houtapparaat wordt geheel door één enkele gekwalificeerde operator gemonteerd. Hierdoor bent u zeker van beheersing, betrouwbaarheid en kwaliteit.

projeteurOnderzoek en ontwikkeling

SUPRA SA heeft vanzelfsprekend veel ervaring, maar dat is geen reden om ons te beperken tot wat we al weten en kunnen. Onze R&D-afdeling onderzoekt elke ontwikkelingsmogelijk van onze apparaten, om ze steeds betrouwbaarder en hoogwaardiger te maken.

Controles en kwaliteit

Om de betrouwbaarheid en de lange levensduur van onze apparaten te garanderen, voeren wij bijzonder strikte en uitgebreide prestatietests en duurzaamheidstests uit op elk van onze modellen. Deze tests volgen een streng protocol, dat de kachels of haarden tot het uiterste van hun capaciteiten voert.

soudure1Uitrusting en vakkennis

De fabriek in Obernai is uitgerust met moderne, voortdurend vernieuwde apparatuur. De gekwalificeerde en opgeleide arbeiders gebruiken deze machines vanuit een oogpunt van flexibele productie en vernieuwen de expertise van SUPRA SA door speciale aandacht voor details en de kwaliteit.

Fermer
HET GEBIED: DE ELZAS

HET GEBIED: DE ELZAS

In de Elzas, in Obernai, is de expertise van de firma SUPRA SA geconcentreerd.

HET GEBIED: DE ELZAS

carte_france_localisation alsaceIn de Elzas, in Obernai, is de expertise van de firma SUPRA SA geconcentreerd. Het bedrijf is lange tijd een familiebedrijf geweest en is sinds de oprichting in 1873 in het hart van de Elzas gevestigd (Bas-Rhin), een prachtige streek in het noordoosten van Frankrijk.

De Elzas is gastvrij en het leven is er goed. Deze streek waar SUPRA SA geboren is, staat bekend om zijn opmerkelijke erfgoed en tradities. Hij is bekend om zijn kerstmarkten en biedt vele andere specialiteiten.

De gastronomie in de Elzas is bijzonder beroemd. Bekende restaurants in de Elzas ontvangen bezoekers hartelijk en serveren lokale specialiteiten zoals zuurkool uit de Elzas, flammekueche, bibeleskaes, foie gras en baeckeoffe, in een hartelijke, gezellige sfeer. Kougelhopf, maennele, braedele en kruidkoek zijn een aantal van de traditionele zoete lekkernijen uit de Elzas.

Een groot gedeelte van de regio bestaat uit wijngaarden.  De wijnen uit de Elzas worden verbouwd lang een route die de Route des Vins d’Alsace wordt genoemd en van Marlenheim in het noorden tot Thann in het zuiden loopt. Op de laagvlakte van de Elzas wordt door een aantal brouwerijen hop en gerst verbouwd, waarvan een andere bekende drank uit de streek wordt gemaakt: bier.

De architectuur in de Elzas benadrukt de authenticiteit end e tradities van deze streek. De vakwerkhuizen geven de dorpen en steden in de Elzas veel charme.

Een ander symbool van de Elzas is het traditionele kostuum, dat gedragen wordt voor folkloristische evenementen.

Het vrouwelijke kostuum heeft een zwarte kap met een grote strik, op een muts genaaid. Het mannelijke kostuum heeft gouden knopen op een zwarte broek en jasje.

Het dialect van de streek, het Alsacien, lijkt op het Duits en wordt nog vele gesproken in de dorpen in de Elzas. Het wordt van generatie op generatie doorgegeven om de tradities en gewoontes te behouden.

De Elzas is ook rijk op het gebied van innovatie en competitiviteit.  De Elzas ligt in het hart van Europa en staat bekend om zijn sterke economische dynamiek. De regio huisvest de hoofdkantoren van grote Europese ondernemingen en zet zich in voor de ontwikkeling van uitmuntendsheidspolen rond onder andere nanowetenschappen en biotechnologie.

Fermer